Auto verkopen? 5 Tips voor een betere prijs

auto verkopen

Als je van plan bent je auto te verkopen dan wil je natuurlijk dat je hier nog zoveel mogelijk poen voor terug krijgt. Het is geen geheim dat een schone en frisse auto kan bedragen aan een hogere verkoopprijs. Het kan lonen om hem voor een bezichtiging nog even goed te wassen en te poetsen. Maarja… hoe doe je dat het best?

Ga je je auto verkopen? 5 Tips voor een betere prijs doormiddel van een ‘simpele’ wasbeurt:

 

1. Neem de tijd om hem goed te wassen

Het klinkt als een open deur, maar het liefst wil je natuurlijk eigenlijk geen tijd en onderhoud meer steken in een auto die je weg gaat doen. Toch loont het om hem vlak voor de verkoop nog even grondig te wassen en te poetsen. Zonde misschien van je voorraad poets en schoonmaak middelen? Joh, dit verdien je dubbel en dwars terug wanneer je auto een verpletterende indruk achterlaat bij de verkoop!

schoonmaken-voor-verkoop

2. Werk ook de banden en kunststof onderdelen bij

Gebruik vlak voor de bezichtiging en verkoop even wat bandenzwart en een middel om eventuele kunststof onderdelen schoon te maken. Deze producten blijven vaak geen maandenlang zitten, maar zijn niet duur en geven net die finishing touch die je nodig hebt voor de verkoop. Zelfs een tijdelijke diepzwarte glans op de banden of dof en versleten kunststof paneel kan deze er laten uitzien als nieuw. Nog beter is het natuurlijk om dit regelmatig te doen in plaats van alleen vlak voor de verkoop.

 

 

3. Herstel doffe lak en krassen

Het polijsten en het herstellen van krasjes in de lak kan zeker bij een wat oudere auto tijdrovend en intensief werk zijn. Toch controleren kopers vaak de lak op (zichtbare) krasjes en je zult je verbazen hoeveel je met een goede polijst beurt nog kunt herstellen. Ook met een wax laag kun je de krassen wat ‘verbloemen’ om je auto aantrekkelijker te maken voor de verkoop. Het herstellen van een doffe oude autolak kan een wereld van verschil maken in de verkoopprijs.

 

4. Laat je velgen glimmen

Heeft jouw auto een mooi 4-paar velgen heeft? Dan is dat natuurlijk top voor de verkoop om deze nog even te laten glimmen. De velgen op een auto zijn echte aandachtstrekkers voor potentiële kopers. Zorg ervoor dat deze glimmen als nooit tevoren bij de verkoop en je zult zien dat de deal zo gemaakt. Een goede velgenreiniger is vaak niet duur en kan je velgen zonder veel moeite weer in top staat brengen.

spray-doek

5. Laat je auto lekker ruiken!

Soms is je auto net je eigen huis! Wanneer je bijvoorbeeld vaak rookt in je auto of regelmatig dieren meeneemt, kan je auto een na verloop van tijd een ‘eigen geur’ krijgen. Misschien ben jij er inmiddels aan gewend, maar voor een mogelijke koper kan dit een enorme afknapper zijn. Wanneer er bijvoorbeeld jarenlang gerookt is in de auto, kan het bijna onmogelijk zijn om deze geur er uit te krijgen. Toch zijn er genoeg producten op de markt om je interieur weer fris te laten ruiken. Dit wordt vaak vergeten, maar een frisse geur kan een enorm positief effect hebben op de verkoop. Maskeer dus niet alleen de geurtjes even snel met een tijdelijke luchtverfrisser, maar gebruik een goed product om de auto weer permanent lekker te laten ruiken.

 

Ook hier telt: voorkomen is beter dan genezen. Ook al ben je niet direct van plan om je auto te verkopen, zorg dan altijd voor goed en regelmatig onderhoud. Dat loont uiteindelijk altijd op het moment van verkoop.

Copyright © Autowax Totaal 2014 - 2021.