Alle bekende auto detailing merken

auto detailing merken

Een handig overzicht van de meest bekende auto poets en detailing merken.

Sonax

Sonax is een dochteronderneming van de Duitse Hoffman groep. In de jaren dertig leverde Hoffmann onder andere grondstoffen voor het metaal-poetsmiddel “Brasso” en kwam hierdoor met het plan om zelf zilver-poetsmiddel te maken onder de naam “Sonne”.

Toen hier later andere producten aan toegevoegd werden, waaronder auto wax, ging het bedrijf in 1950 verder onder de naam Sonax. Inmiddels staat Sonax bekend als een solide merk in de auto wereld met een groot scala aan verschillende gespecialiseerde producten. Tevens is Sonax de officiele leverancier en sponsor van het Red Bull Racing Team in de Formula 1.

Website: http://www.sonax.nl

Meguiars

Meguiars is een echt traditioneel Amerikaans familiebedrijf, momenteel onder leiding van Barry Meguiar. Het bedrijf is al actief sinds 1901 en ontwikkeld tegenwoordig ruim 300 verschillende auto detailing producten. In 1901 begon Frank Meguiar Jr. al met het polijsten van meubels in zijn garage en heeft Meguiars inmiddels uitgegroeid tot één van de meest invloedrijke merken. Meguiars is ontzettend geliefd bij autoliefhebbers van over de hele wereld en staat bekend om producten van top kwaliteit.

Website: http://meguiars.nl

Turtle Wax

Het merk Turtle Wax is opgericht door de Amerikaanse ondernemer Ben Hirch in 1950 nadat hij tijdens een zakenreisje bij het “Turtle Creek” terecht kwam. Het harde schild van schildpadden inspireerde hem voor de krachtige bescherming van zijn producten. Het eerste en originele product van Turtle Wax heette dan ook ‘Turtle Wax Hard Shell’. De producten van Turtle Wax zijn te herkennen aan de vrolijke groene schildpad als logo, goede kwaliteit en betaalbare prijs.

Website: http://www.turtlewaxeurope.com

Poorboys World

Poorboys World staat bekend om zijn betaalbare en goede producten zonder spectaculaire verpakking of marketing. Poorboys World levert producten die makkelijk zijn in gebruik en een fantastisch resultaat geven tegen een goede prijs. Uniek aan de Poorboys producten is dat ze zowel in de zon als schaduw gebruikt kunnen worden. De producten zijn geschikt voor zowel de beginner als voor de doorgewinterde detailer.

Website: http://www.poorboysworld.com

Mothers Wax

Mothers Wax (in de VS ook wel Mother’s Polish) is een Amerikaans bedrijf dat is opgericht in 1973 nadat zij een revolutionair product hadden ontwikkeld om aluminium wielen te laten glimmen. Op verzoek van klanten voor meer producten is Mothers Wax destijds begonnen met de ontwikkeling van chrome en ruitenreinigers. Daarna volgde ook de bekende wax van hoge kwaliteit, die nu bekend staan als de California Gold Carnauba Paste Wax en SynWax.

Website: http://www.mothers.com

Dodo Juice

Dodo Juice is opgericht in 2007 door PJ en Dom, twee ondernemers die op een dag besloten wax te gaan maken en het helemaal anders te doen dan anderen. Dodo Juice is een uitbundig en origineel merk met een reeks aan exclusieve wax- en poetsproducten. Het bedrijf gebruikt uitsluitend ingrediënten van hoge kwaliteit en heeft daardoor vele prijzen gewonnen de laatste jaren.

Website: http://www.dodojuice.com

Monello

Monello produceert specialistische car care producten die door en voor autoliefhebbers worden bedacht en gemaakt. Het Italiaanse merk heeft een groot aanbod aan premium producten die zeker niet de goedkoopste zijn maar absoluut van een uitstekende kwaliteit zijn. Voor echte liefhebbers zijn de producten van Monello dan ook echt hun geld meer dan waard. De wax producten zijn geschikt voor alle laksoorten maar worden vooral geroemd om de verfijnde kwaliteit voor de wat zachtere autolakken die je vaak terug vind op Italiaanse auto’s.

Website: http://www.monello.nl

Gyeon Quartz

Gyeon is een recente en revolutionaire speler in auto detailing markt. Bekend om duurzame en innovatie producten op basis van technologie. Alle producten van Gyeon worden uitvoerig getest en staan bekend bij liefhebbers vanwege de unieke eigenschappen, zoals de enorm sterke coating.

Website: http://www.gyeonquartz.nl

Collinite

Hoewel de producten en unieke formule van Collinite al in 1912 gemaakt werden, is Collinite officieel opgericht in 1936 door Charles Collins. Sindsdien staat het bedrijf bekend om zijn zeer hoge kwaliteit autowax.

Website: http://www.collinite.com

Commandant

Commandant is een merk van Nederlandse bodem en onderdeel van het bedrijf Valma. Opgericht in de jaren 30 in Amsterdam en een echt begrip onder de echte autoliefhebbers. Commandant staat bekend of zijn effectieve producten tegen lakbeschadiging. herstel en krassen. Alle Commandant producten zijn vrij van siliconen en worden al jaren aanbevolen door lakfabrikanten als Akzo en Sikkens.

Website: http://www.commandant.nl

Valma

Valma is opgericht in 1926 en staat bekend om zijn hoge kwaliteit en grote aanbod aan car care producten. Valma heeft zijn roots in Amsterdam en was de eerste producent in car care producten in heel Nederland. Inmiddels is Valma onderdeel van Turtle Wax Inc. en daardoor gezamenlijk marktleider.

Website: http://www.valma.nl

Grit Guard

Grit Guard maakt speciale emmers met vuil roosters speciaal gemaakt voor het wassen van je auto. Deze handige emmers houden het vuil onderin de emmer en zorgen ervoor dat het niet weer op je doek of washandschoen beland, waardoor je het op je auto smeert. Vies was water met stof en vuil zorgt vaak voor krasjes op de lak die ook wel ‘swirls’ worden genoemd.

Website van de fabrikant: http://www.gritguard.com

Autoglym

Autoglym is een Britse producent van ‘car care’ producten. Het bedrijf is opgericht 1965 in het Engelse plaatstje Letchworth, dat ook wel bekend staat als de “Tuinstad”. Vanuit Letchworth worden de producten over de hele wereld verscheept en heeft het bedrijf inmiddels meer dan 100 verschillende producten op de markt. Autoglym werkt daarnaast nauw samen met raceteams, auto dealers en is de officiële hofleverancier voor het onderhouden van het wagenpark van het Engelse koningshuis.

Website van de fabrikant: http://www.autoglym.nl

Wil je meer tips over hoe je deze producten het beste kunt gebruiken om je auto te poetsen? Bekijk dan onze auto schoonmaaktips.

Copyright © Autowax Totaal 2014 - 2021.