Autowassen met de kinderen

Autoliefhebbers met kinderen opgelet! In dit gast-blog vertelt ‘Vroemmmama’ blogger Marjolein uit eigen ervaring hoe je als moeder van autowassen met de kinderen een geweldige gezinsactiviteit maakt. Natuurlijk mogen de zeer toepasselijke producten van Mothers Wax hier niet bij ontbreken.

“Zomervakantie! De kinderen zijn vrij en het liefste wat ze op een warme dag willen doen is spelen met water. Kan jouw auto wel een wasbeurt gebruiken? Ga dan samen aan de slag! Vroemmmama legt uit hoe je van autowassen met kinderen een spetterend succes maakt met een blinkende auto als resultaat.

Zie ook: 10 tips voor het schoonmaken van je auto!

Een goed begin is het halve werk

Voor je de auto gaat wassen is de keuze van autoshampoo dan ook erg belangrijk. Het is net als met shampoo voor je haar: je kunt een goedkope variant gebruiken, daarmee wordt je haar redelijk schoon maar vaak toch wat futloos. Of je neemt een goede shampoo, omdat je het waard bent. Je auto is ook een goede shampoo waard. Voor een Carwash-mommy is het merk Mothers wel heel erg toepasselijk. Ik heb de Mothers Wax California Gold Car Wash en de Mothers Wax Synthetic Liquid Wax uitgeprobeerd en ben er erg tevreden over. De producten zijn zuinig in gebruik, mild aan je handen, ruiken lekker, het vuil laat zich makkelijk verwijderen en je auto staat naderhand te glimmen als spiegel.

mothers-producten

Working at the carwash

1. Bereid de klus goed voor

En dan aan de slag! Zet van te voren alle benodigdheden klaar.
Ik gebruik:

  • Tuinslang.
  • 2 Emmers.
  • Voor ieder een eigen washandschoen.
  • Shampoo en wax.
  • Droogdoeken (om de auto na te drogen.)
  • Pads (om de wax mee aan te brengen.)
  • Microvezeldoeken (om de autowax mee uit te wrijven.)
  • Iets te drinken en wat lekkers.

2. Verdeel de taken

Het is wel zo leuk als de sfeer erin blijft daarom geef ik elk kind een taak. Zo beginnen we met het afspuiten van de auto wat ze om de beurt mogen doen. Voor je gaat wassen is het heel belangrijk dat het vuil en stof zoveel mogelijk van de auto wordt gespoeld. Dus neem hier de tijd voor en laat ze lekker hun gang gaan. Vergeet ook niet je ruitenwissers omhoog te zetten als dit kan.

3. Maak emmers sop en ververs dit op tijd

Na het afspuiten is het inzepen aan de beurt. Doe een scheutje autoshampoo in een emmer lauwwarm water. Werk van boven naar beneden, de wielen en velgen als laatste. Houd ook het water in de emmers in de gaten. Je kunt er voor kiezen om met twee emmers te werken, een met schoon en een met vies water, maar bij mijn kids ging dat door elkaar. Dat werkte dus niet. Daarom heb ik tussentijds nieuwe emmers met sop gemaakt. Het geeft namelijk krassen als het vuil uit je emmer weer op de auto komt.

wassen-met-de-kinderen

4. De auto weer afspuiten

Staat de auto helemaal in het sop dan moet deze weer worden afgespoten met de tuinslang. Tip: ruim de tuinslang hierna op, deze heb je niet meer nodig. Anders ben je straks bezig je auto in de wax te zetten, en is er een grappenmaker die bedenkt dat het leuk is om mama (en dus de auto) nat te spuiten. Niet handig. Geloof me. Wel verkoelend ;)

5. Controlerondje

Als het sop is verdwenen controleer je nog even of alle vuil van je auto af is. Vliegjes, vogelpoep, plakzooi van de bomen, alles ging er heel makkelijk af met de Mothers auto shampoo . Mocht je toch nog iets tegenkomen maak dit dan nog even schoon.

6. Droog de auto af

Als je onder de douche vandaan komt, droog je jezelf eerst af voor je bodylotion op gaat smeren. Zo moet ook de auto goed afgedroogd zijn voor je de wax kunt aanbrengen. Dus neem allemaal een droogdoek en maak de auto goed droog

wassen-en-waxen

7. Smeren maar

Het leukste werkje vind ik zelf. De auto in de wax zetten. Wel is het even van belang dat je de kinderen goed vertelt hoe het nu in zijn werk gaat. Geef ze wat lekkers en iets te drinken en begin zelf met een deel van de auto in de wax te zetten. Let er wel op dat je auto in de schaduw staat. Knijp een klein beetje wax op een pad en breng dit direct aan op de lak van de auto. Doe dit paneel voor paneel (dus start bijvoorbeeld met de motorkap, daarna 1 deur enz). Na 5 minuten hebben je kids het lekkers vast op, en dan geef je ze een microvezeldoek. Waar jij bent begonnen met waxen kunnen zij gaan uitwrijven.

De Mothers autowax die ik gebruik is heel eenvoudig aan te brengen en laat zich na 5 minuten intrekken ook weer makkelijk uitwrijven. En dan, als je je zonnebril nog niet op had, kan je die wel opzetten want de auto glimt! Shines bright like a diamond!

Voor-en-na

8. Geniet van het resultaat

Ruim alle spullen op, geef je kids een dikke knuffel voor hun superhulp, rij naar de ijssalon, zet je auto goed in het zicht, bestel een ijsje, ga zitten op het terras en geniet van je blinkende auto.”

Copyright © Autowax Totaal 2014 - 2021.